søndag den 17. oktober 2010

Hovsa! Inkl. bageopskrift på mini grovbrød :-)

Først og fremmest - velkommen til mine kære nye faste læsere! Hvor er det dog dejligt at der fortsat  ligeså stille tikker flere og flere ind, som har lyst at følge med, til trods for at jeg aldrig har lavet så lidt krea, som i denne barselstid  :-)
Tusind tak for det - vil kigge forbi jeres blogge efterhånden som jeg finder tid :-)
Havde faktisk tænkt mig at finde på en lækker Give-away når jeg rundede de 200 læsere, og pludselig er det sket! Går straks i tænkeboks, og vender tilbage :-)Det var én hovsa oplevelse.. Nu til en anden...

Jeg må indrømme at jeg desværre ikke, som mange andre herinde, er en passioneret bager. Men på helt mærkelig vis overreskede jeg mig selv (og andre) da jeg efter en udsendelse af "Ha det godt" på TV, blev inspireret til at lave nogle små lækre rugbrøds-boller med frugt. 
Kommer nok af at jeg efterhånden er ved at være godt træt af næsten dagligt, at køre forbi bageren og købe hvide te-boller med rosiner til min datter når jeg henter hende småsulten og træt efter en lang dag i børnehaven (!)
Nå, altså gik jeg igang, og resultatet blev ret godt synes jeg selv - og også Sophia (Når hun altså er sulten nok!)
Dejligt ved de små brød er, at man ikke behøver at få dej på fingrene, for det HADER jeg - og er nok grunden til jeg ikke for bagt så meget. 
Brødet er dejlig groft, men ikke for tungt. Jeg fyldte det med kerner og hakkede tørrede øko dadler, penslede med æg og dryssede med sesamfrø. På den måde er det også lidt sødt, og udover at ligge godt og tungt i maven, giver det også lige lidt energi der sidst på dagen ;-)


Man kunne også have valgt at blande noget god müsli i, en anden slags tørret frugt eller nødder, evt. pensle med lidt honning.. 
Næste gang tror jeg, jeg vil prøve at rive noget gulerod i og drysse med græskarkerner - mulighederne er mange :-)

Nå, men hvis nogle har lyst at kaste sig ud i noget lign. vil jeg da lige dele min opskrift, som er delvist improviseret (og det er jeg jo altså lidt stolt af) ;-)

500 g groft rugmel
250 g 5-kornsblanding eller lign.
250 g hvedemel
En lille håndfuld tørrede hakkede dadler
7 dl kærnemælk
50 g gær
3 tsk. salt

 • Rør gæren ud i den tempererede kærnemælk (ca. 30 grader C)
 • Alle ingredienser tilsættes, og dejes æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på mellemste trin) i mindst 5 min.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemp. 
 • Herefter røres luften ud af dejen, der nu kan ligges i små portioner på en smurt bageplade (ca. 24 portioner). Efterhæver i ca. 30 min. 
 • Bages på nederste rille i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 200 grader C (Varmluft = 175 grader C)

Ja, herhjemme kalder vi dem "Hente-rufler" og størstedelen røg i fryseren i små portionsposer, og er blevet hevet op de følgende uger, hvilket føles helt fantastisk og overskudsagtigt (Når nu man ikke har så meget af den slags i forvejen - hi hi) 
I kan jo kalde dem hvad I selv vil.. Rigtig god fornøjelse!

God nat fra Barbara :-)


3 kommentarer:

 1. Tillykke med alle læserene. Og hvor ser bollerne gode ud.

  SvarSlet
 2. Mmmm - hvor ser de bare gode ud!!! Savner sådan noget ordeligt brød med masser af kerner her i Spanien (Det kan de ALTSÅ ikke finde ud af!!!!)
  Har tit tænkt at jeg selv skulle bage det.... men du ved, så fik man det ikke lige gjort, men det kunne være man skulle tage sig sammen! måske desværre ikke lige denne opskrift, da jeg HELT sikkert ikke kan finde kærnemælk ;-)

  SvarSlet
 3. Dem må jeg da lige prøve at udsætte min nye køkkenmaskine - og børnehavens unger, for. Tak for opskriften.

  SvarSlet